Expert in regeneratieve haarbehandelingen
Haarverlies bij MANNEN
Haarverlies bij VROUWEN
Haarverlies bij mannen komt zeer vaak voor. Eén op zeven van alle mannen zal ooit in zijn leven te maken hebben met haarverlies. Begint het op later leeftijd is het makkelijker om ermee om te gaan dan wanneer je op jonge leeftijd al kaal begint te worden. En het is in die gevallen dat er snel moet opgetreden worden, want hoe jonger je bent als het begint, des te sneller het proces verloopt.
Gelukkig bestaan er nog oplossingen. Welke hangt af van het stadium van haarverlies. Beginnend haarverlies kan grotendeels opgevangen worden door medicatie en PRP. Verder gevorderde stadia kunnen verholpen worden met een haartransplantatie.
Voor vrouwen is haarverlies een ware nachtmerrie, zeker wanneer dit op jonge leeftijd voorkomt. Kaalheid bij mannen komt meer voor en wordt sneller geaccepteerd. Bij vrouwen ligt dit anders. Het schoonheidsideaal vraagt om een mooie volle haardos, dus haarverlies kan leiden tot verlies van zelfvertrouwen, depressie en stress. Hierdoor verergert de situatie, waardoor een vicieuze cirkel ontstaat.
Haarverlies kan te wijten zijn aan een aantal oorzaken. Wanneer je merkt dat je meer en meer haar begint te verliezen is het belangrijk tijdig een arts te consulteren. Deze kan via tests en gesprekken de oorzaak opsporen en een oplossing bieden.
MEER WETEN
De meest voorkomende oorzaak van mannelijk haarverlies
Bij mannen gaat het bij haarverlies bijna altijd om hormonaal haarverlies, oftewel Androgene Alopecia. De enige manier om het te stoppen of af te remmen is door het gebruik van medicatie. Dit kan gaan om finasteride, dutasteride of een andere anti-androgeen. Wilt u weten voor u ideaal is, dan kan u informeren naar een DNA-test.
Hieronder ziet u de verschillende stadia van AA. Stadium 1 en 2 zijn ideaal voor medicatie en PRP. Vanaf stadium 3 kan een FUE overwogen worden.
De afbeelding rechts geeft weer hoe testosteron haarverlies veroorzaakt.
De meest voorkomende oorzaken van vrouwelijk haarverlies
Vrouwelijk haarverlies kan een aantal oorzaken hebben. zo zijn er verschillende vormen van alopecia, bvb. alopecia areata, alopecia universalis, … Maar ook psychische aandoeningen als trichotillomanie kunnen aan de basis liggen van kale plekken. Maar de meest voorkomende oorzaken zijn tractie alopecia, androgene alopecia en haaruitval ten gevolge van ziekte, medicatie en stress. Deze worden hieronder kort geschetst. Belangrijk om te weten is dat kaalheid door ziekte en stress omkeerbaar is, androgene alopecia kan grotendeels verholpen kan worden met medicatie en PRP. Bij tractie alopecia daarentegen is enkel een FUE nog mogelijk.
Androgene alopecia
De meest voorkomende vorm van haarverlies bij vrouwen is dezelfde als die bij mannen: hormonaal haarverlies. Deze vorm van haarverlies uit zich vooral rond de menopauze en volgt meestal een specifiek patroon van diffuus haarverlies. Net als bij mannen is er een schaal ontwikkeld om de ernst van de aandoening te meten.
Tractie alopecia
Tractie alopecia is kaalheid ten gevolge van grote spanning op het haar. Meestal komt het door haarstijlen zoals strakke staarten, dreadlocks, strakke vlechtjes, … Beschadigde haarzakjes kunnen niet hersteld worden, de kaalheid ten gevolge van tractie alopecia is blijvend. Via FUE kan de haarlijn enigszins hersteld worden.
Ziekte en stress
Bloedarmoede, diabetes, aandoeningen aan de schildklier en nog een aantal andere aandoeningen kunnen haaruitval veroorzaken. Bij mannen is androgene alopecia makkelijk herkenbaar, bij vrouwen is het niet zo duidelijk. Daarom is een grondig medisch onderzoek zeer belangrijk om de oorzaak op te sporen.
Hoe kan ik me BESCHERMEN tegen haarverlies
Topische medicatie
Haarverlies is een chronisch proces, waarbij testosteron wordt omgezet in DHT onder invloed van het enzym 5-alpha-reductase. Als de haarzakjes gevoelig zijn voor DHT (dit is genetisch en komt heel vaak voor) zal er een storing in de follikels optreden, waardoor de groeifase verkort en de haren zelf kleiner en dunner worden. Uiteindelijk zullen de follikels geen haren meer produceren, met kaalheid als gevolg.
De eerste stap in ons behandelplan is de vorming van DHT te voorkomen. Dit kan alleen door medicatie.
In onze praktijk raden we topische medicatie aan. Het is aangetoond dat deze veel veiliger is dan medicatie in pilvorm. De bijwerkingen van de lotion zijn bijna verwaarloosbaar. Door een goede opvolging kunnen we tijdig ingrijpen als er zich toch problemen voordoen.
Op maat volgens DNA
In de topische medicatie zitten drie componenten : een om de haaruitval te stoppen, een om de doorbloeding en voeding van de follikels te stimuleren en een om de groeifase van het haar te verlengen.
De meest belangrijke speler hierbij is de anti-androgeen, die haarverlies tegen gaat. De meest gangbare anti-androgeen is finasteride bij mannen en estradiol bij vrouwen. Maar niet iedereen reageert goed op deze stoffen. En dat kan de werking van de medicatie tegen gaan. Als je niet reageert op de anti-androgeen in je medicatie, zal je haar gewoon verder blijven uitvallen.
De oplossing hiervoor is een lotion op maat, samengesteld volgens jouw DNA. Met een optimaal resultaat als gevolg.
MEER WETEN
MEER WETEN
Hoe kan ik mijn haargroei STIMULEREN ?
Haarfollikel stimulatie
In ons bloed zitten witte en rode bloedcellen en bloedplaatjes. In de bloedplaatjes zitten eiwitten die de bloedvaten en haarzakjes voeden, de groei van de haarfollikel stimuleren, de groeifase verlengen, en nog veel meer.
Door de haarzakjes extra te voeden en stimuleren wordt de natuurlijke groei van de haarzakjes versterkt.
MEER WETEN
MEER WETEN
Ik ben klaar voor een HAARTRANSPLANTATIE
Voor welke FUE behandelingen kan je bij mij terecht?
Full shave FUE
Hierbij wordt het haar volledig geschoren.
Partial shave FUE
Hierbij wordt het haar deels geschoren.
No shave FUE
Hierbij wordt het haar niet geschoren.
MEER WETEN
MEER WETEN
Lees hier de algemene voorwaarden voor de FUE
General terms and conditions FUE